Glas-in-lood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebrandschilderd glas met Leumolen, Leubeek en St. Ursula door Jerome Goffin, 1962

 

In het trappenhuis van het voormalig gemeentehuis van Haelen zijn in een serie van negen glas-in-lood-ramen aspecten van de geschiedenis van de streek weergegeven. Op één van de ramen wordt de Leumolen met Leubeek en de heilige Ursula verbeeld (met in de hoek de heilige St. Servaas), op een ander raam de stichting van het St. Elisabethsdal door de Caulieten.

 

 

 

                  

 

             Leumolen, Leubeek, St. Ursula en St. Servaas                                          Caulieten stichten het St. Elisabethsklooster

 

 

Het geheel is gerealiseerd door het Euregio-project glasschilderkunst, gefinanceerd door EU, Provincie Limburg, Nordrhein-Westfalen, Forschungsstelle Glasmalkunst.

 

Jerome Henri Cornelis Goffin (1921–1963) leefde en werkte in Maastricht. Hij genoot zijn opleiding aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool en werd later leerling van Hub Levigne. Goffin werkte als kunstschilder, graficus en glaskunstenaar, hij maakte maakte ondermeer de glasramen in het Bisschoppelijk Paleis van Den Bosch. Ook ontwierp hij vaandels.

 

 

 

                           

 

                               Haelen, gemeentehuis. Ansichtkaart uit 1972

 

 

 

 


 

 

 

 Site Leumolen